INGREDIENTAI: 300 gramų juodojo šokolado
300 gramų balto šokolado
200 gramų irisų
100 gramų sūdytų žemės riešutų
80 gramų šokoladinių kiaušinių (apytikriai)
40 gramų rudojo cukraus (naudojome „Dansukker“ drėgnąjį „Farinas“)
30 gramų zefyrų (mažų)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dėkite šokoladą ir suberkite cukrų. Ištirpinkite garuose.
2.
Palaukite, kol šiek tiek atvės.
3.
Sukapokite žemės riešutus, susmulkinkite irisus. Atsargiai įmaišykite į karštą šokoladą. Mišinį supilkite į formą (maždaug 23 cm ilgio ir pločio). Palaikykite šaldytuve apie 20 minučių.
4.
Tuo tarpu ištirpinkite baltąjį šokoladą. Leiskite šiek tiek pravėsti. Atsargiai supjaustykite šokoladinius kiaušinius, galite pasmulkinti ir zefyriukus. Beveik visus susmulkintus kiaušinius ir zefyriukus suberkite į baltąjį šokoladą. Saujelę pasilikite papuošimui.
5.
Iš šaldytuvo išimkite formą su juoduoju šokoladu. Jį apšlakstykite ištirpintu baltuoju šokoladu. Viršų pabarstykite likusiais šokoladiniais kiaušiniais ir zefyriukais.
6.
Palaikykite šaldytuve kelias valandas, kol sustings. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite.