INGREDIENTAI: 500 gramų brokolių
1 skardinė konservuotų pupelių (naudojau baltas nedideles)
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
100 gramų šaltai rūkytos šoninės
1 vienetas svogūnų
5 skiltelės česnako
1 sauja kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto, nebūtina)
1 šaukštas sviesto
1.5 šaukštelio kukurūzų krakmolo (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: šoninę smulkiai supjaustyti kubeliais, brokoliui nupjauti kotą, o likusią dalį supjaustyti smulkesniais žiedynais, svogūną supjaustyti kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti.
2.
Įkaitinti keptuvę. Suberti šoninę ir maišant kepti, kol gražiai apskrus.
3.
Iškepusią šoninę perkelti į lėkštę ir išpilti pusę susikaupusių riebalų.
4.
Į keptuvę su likusiais riebalais dėti sviestą, ištirpinti. Suberti svogūnus ir maišant kepti 3-4 min iki suminkštės. Sudėti brokolius maišant ir kepti 1-2 min. Įspausti česnaką ir maišant kepti apie 1 min.
5.
Sukrėsti gerai nuvarvintas pupeles, supilti grietinėlę. Sumažinti kaitrą ir troškinti apie 3–4 min.
6.
Dėti apkepintą šoninę, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir patroškinti dar apie 2-3 min. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
7.
Jei padažao norisi tištesnio, supilti krakmolą (prieš tai sumaišytą su 2 v.š. šalto vandens).