INGREDIENTAI: 200 gramų kvietinių miltų
100 gramų avižinių miltų
80 gramų cukraus
80 mililitrų vandens (karšto)
80 gramų sviesto (kambario temperatūros)
30 gramų džiovintų spanguolių
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenėlyje išsukti minkštą sviestą su vaniliniu cukrumi, druska, cukrumi.
2.
Supilti karštą vandenį į sviesto ir cukraus masę ir permaišyti. Pasmulkinti spanguoles ir suberti kartu su avižiniais miltais į padarytą masę.
3.
Miltus sumaišyti su soda, suberti į tešlą, gerai išmaišyti ir užminkyti elastingą tešlą.
4.
Iš tešlos iškočioti apie 1 cm storio lakštą ir išspausti sausainius.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių, kol paviršius ims gelsti. Atvėsinti ant grotelių.
Patarimai:
•
Šaukštus ir arbatinius šaukštelius visada naudoju nubrauktus.